Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

15 september 2019, Brand verwoest restaurant De Rietstulp Eperweg Oene

Noodlot achtervolgt De Rietstulp in Oene: eerst de dood van collega Loes en nu een verwoestende brand

VIDEOHet afgelopen nacht door brand verwoeste De Rietstulp in Oene trekt vandaag veel bekijks. Fietsers stappen af en automobilisten halen hun voet van het gaspedaal om een blik te kunnen werpen op de restanten van het restaurant.

,,Ik heb hier gisteravond nog als afwasser gewerkt”, zegt Tygo Fennema, terwijl er achter hem rookwolkjes uit de ashopen opstijgen. ,,Het zat helemaal vol. Want het liep echt goed.”

Omgetoverd

Zelf staat de 18-jarige Epenaar nog maar kort op de loonlijst. Het restaurant is het levenswerk van Ben Kamphuis en Marieke Modderkolk. Zij toverden de rietgedekt boerderij twee jaar terug om tot een florerende proeverij. Maar de laatste tijd waren ze toch al niet te benijden. Begin juli overleed één van de personeelsleden. 

De na een feestje vermiste en later in een sloot aangetroffen Loes van Triest werkte er in de bediening. ,,Dat hebben Ben en Marieke toen heel goed opgevangen. Ze hebben heel veel voor de familie gedaan”, weet Fennema. ,,Tja, binnen drie maanden hebben ze een werkneemster verloren en zijn ze hun zaak kwijt.”

Te gebroken

Ben Kamphuis gaf aan het einde van de ochtend aan dat hij te gebroken was om te reageren. Maar ook bij anderen hakt het erin. ,,Vanmorgen kwam de oude eigenaar een kijkje nemen. Hij stond te huilen”, zegt overbuurman Martijn Joostema. 

Het is vandaag een drukte van belang bij hem voor de deur. ,,We wonen zelf in Welsum, maar onze zoon heeft hier vroeger gewerkt. Dus zijn we speciaal even een kijkje komen nemen”, verklaart Gerie Visch haar aanwezigheid. Maar ook de beroemdste inwoner van de gemeente Epe komt een kijkje nemen. Ajax-directeur Marc Overmars knijpt aan de Eperweg even in de remmen van zijn mountainbike.  

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 15 sep 2019