Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

15 oktober 2011, Middel woningbrand Monnikenweg Nijbroek

NIJBROEK – Een felle uitslaande brand heeft vrijdagnacht een woonboerderij aan de Monnikenweg in Nijbroek volledig verwoest. De kleinzoon van de hoofdbewoner is naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij te veel rook had binnen gekregen. In en bij de boerderij bevonden zich geen dieren.

Brandweerlieden van de korpsen Terwolde en Vaassen zijn vermoedelijk nog uren bezig met blussen en nablussen. Rond twee uur kwamen er ook vlammen uit een gasleiding, maar dit kon officier van dienst van de brandweer Margreet Zoer niet verontrusten.

Bij aankomst van de brandweer – de melding kwam kort na middernacht binnen – sloegen de vlammen al uit de boerderij. Vandaar dat Zoer besloot om bijgebouwen goed nat te maken en te houden om te voorkomen dat het vuur zou kunnen overslaan. Als waterbron diende de nabijgelegen wetering.

Zoer bestreed het gerucht dat er explosiegevaar is geweest. ,,Er zijn mogelijk in het achterhuis banden van voertuigen gesprongen en verder zijn er dakpannen gevallen.’’ De boerderij had grotendeels een rieten kap. De hoofdbewoner is ondergebracht bij familie. Asbest is bij de brand niet vrijgekomen.

In de loop van zaterdag werd bekend dat de oorzaak van de brand waarschijnlijk moet worden gezocht in een pan met vet op het gasfornuis, waarmee iets is misgegaan.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 15 okt 2011