Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

15 februari 2012, Oefening 11e luchtmobiele brigade

APELDOORN/TEUGE – De 11e Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen oefent van 13 tot 17 februari in delen van de provincie Gelderland. Met name in en om het vliegveld Teuge, de recreatieplas Bussloo en in Ellecom bij Doesburg hebben de oefeningen plaats, maar in een groter gebied zullen activiteiten zijn.

Er zullen verkennings- en infanterie-eenheden van de brigade oefenen.

Vliegveld Teuge speelt een prominente rol in de oefeningen. In het oefenscenario geldt het als een knooppunt voor vrouwen- en wapenhandel. De commandant van de Luchtmobiele Brigade heeft opdracht dit knooppunt te ontmantelen, de wapens in beslag te nemen en de gevangen vrouwen te bevrijden.

In de nachtelijke uren in het begin van de week worden militairen van de brigade in de nabijheid van het vliegveld Teuge geposioneerd om het vliegveld in kaart te brengen en de actie voor te bereiden.

Bron: Min Def.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 15 feb 2012