Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

14 juni 2014, Middel binnenbrand Zwolseweg Wenum Wiesel

PVF-20140614_1-B.jpg

Bakkerij Breden tijdelijk dicht na brand

APELDOORN – In Bakkerij Breden aan de Zwolseweg in Wenum heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Niemand raakte daarbij gewond, wel is de bakkerij flink beschadigd.

Over de oorzaak kan de brandweer nog niets met zekerheid zeggen. Personeel van de bakkerij en bewoners van de naastgelegen woning, waaronder kinderen, konden op tijd naar buiten komen. De bakkerij heet sinds drie jaar Breden, daarvoor stond ze decennia bekend als bakkerij Kragt.

De brand brak rond half drie uit. ,,Personeel dat aan het werk was rook rook, en konden dat niet direct thuis brengen. Enkele minuten later stond de bakkerij al helemaal in brand”, vertelt officier van dienst Martin van den Hoek van brandweer Epe/Voorst/Apeldoorn. Toen de brandweer aankwam was er sprake van een uitslaande brand. Na twintig minuten tot een half uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De precieze schade kon vannacht nog niet worden gegeven. ,,Maar voorlopig zal de bakkerij niet open kunnen”, weet Van den Hoek. ,,Grondstoffen zitten onder het roet, water of rook. Het woonhuis en de winkel hebben we kunnen sparen, behoudens rookschade.”

Na het eerste bluswerk moest de brandweer nog wat sloopwerk verrichten om ook in hoekjes en gaten te kunnen controleren dat alles gedoofd was.

De brandweer zette tankautospuiten (‘bluswagens’) in van korps Vaassen en Apeldoorn Centrum. Daarnaast werden grote tankwagens gebruikt voor de watervoorziening.

Bron: de Stentor-Pim Velthuizen


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 15 jun 2014