Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

13 januari 2019, Zeer grote woningbrand Abraham Kuyperstraat Apeldoorn

Bewoners op brandende flat in Apeldoorn: brandweer evacueert tientallen mensen, 2 gewonden

FOTO en VIDEO. Tientallen bewoners zijn vanmiddag geëvacueerd uit een flat in Apeldoorn. Op de zesde verdieping woedde een fel uitslaande brand, bewoners stonden in paniek op het balkon. Twee mensen raakten gewond bij de brand die waarschijnlijk in een sauna ontstaan is.

Het vuur was op de zesde verdieping uitgebroken van het gebouw aan de Abraham Kuyperstraat. De flat is grotendeels door het vuur verwoest. De brandweer had grote moeite om de bewoners te bereiken, maar kon uiteindelijk wel iedereen in veiligheid brengen.

De brandweer controleerde per verdieping of ook echt alle bewoners uit hun appartement waren. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland telt de flat 22 appartementen met 33 bewoners, maar waren die niet allemaal thuis vanwege vakantie.

De bewoner van het appartement waar de sauna in zat was thuis en vluchtte naar buiten. ,,Hij is door de brandweer van het balkon gehaald’’, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Wat er precies is misgegaan met de sauna wordt nog onderzocht. Het appartement liep grote brandschade op. ,,In de rest van de appartementen lijkt de schade mee te vallen, ook al is er wel wat rook- en waterschade’’, vertelt de woordvoerder.’’

De bewoners worden opgevangen in de nabij gelegen sporthal Zuiderpark. Tegen half drie vanmiddag kon de brandweer melden dat het vuur bedwongen was.

Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners terug kunnen keren naar de appartementen.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 13 jan 2019