Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

12 mei 2018, Middel woningbrand Calypsostraat Apeldoorn

Felle brand op balkon Calypsostraat Apeldoorn

Op een balkon van een flatwoning aan Calypsostraat in Apeldoorn is vanmorgen brand uitgebroken.

De brand ontstond tegen 10.15 uur op het balkon van een flatwoning op de tweede etage. De bewoner van deze woning was op het moment van uitbraak niet thuis. Buurtbewoners zagen de vlammen en belden de hulpdiensten.

De brand op het balkon sloeg al snel over naar het balkon en de gevel van de boven gelegen woning op de derde etage. De bewoners van de bovenwoning waren op het moment wel de thuis. De onderbuurman van de eerste etage is de woning van de brand binnen gegaan en heeft nog geprobeerd de brand met water te blussen. Dit lukte helaas niet. Wel heeft hij de 2 aanwezige katten in veiligheid gebracht. De brandweer was snel ter plaatste en had het vuur snel onder controle. Tegen 10.35 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Aan de gevel van het pand is veel schade te zien.

De mogelijk oorzaak is een moestuintje op het balkon. De zon stond op dat moment onder een hoek op het balkon gericht en scheen op de glazen ruiten van de balkonafzetting.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 12 mei 2018