Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

12 april 2012, Acceptatiedemo F16 demoteam KLU

VOLKEL – De nieuwe F-16 demovlieger Stefan Hutten is klaar om dit seizoen demonstraties uit te voeren op vliegshows in binnen- en buitenland. De show die Hutten met het gevechtstoestel uitvoert is donderdag goedgekeurd tijdens een ‘acceptatiedemo’ op vliegbasis Volkel. Het F-16 demoteam geldt als het visitekaartje van de Koninklijke Luchtmacht.

Hutten volgt Tobias Schutte op als vlieger van het F-16 Solo Display Team. Begin dit jaar startten hij en zijn team met een intensief opwerkprogramma. Hutten werd daarbij gecoacht door Ralph Aarts, die van 2007 tot 2009 al de rol van demovlieger op zich nam.

Tijdens zijn show laat Hutten de capaciteiten van het jachtvliegtuig en de vlieger zien. “We vliegen manoeuvres die we ook tijdens echte missies gebruiken, alleen zijn ze nu achter elkaar gezet en lager bij de grond, zodat het ook voor het publiek goed zichtbaar is”, aldus Hutten.

Zijn eerste publieke optreden vindt op 20 mei plaats tijdens het luchtvaartevenement ‘Volkel in de Wolken’. Daarna volgen zo’n tien internationale airshows.

Bron: luchtvaartnieuws.nl


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 12 apr 2012