Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

11 september 2011, Middel voertuigbrand Schuttersweg Apeldoorn

Bij een brand aan de Schuttersweg in Apeldoorn is zondag 11 september een enorme schade ontstaan. Naast een serre gingen twee auto’s en de carport waaronder zij stonden in vlammen op. Oververhitting veroorzaakt door een niet vrijstaande buitenhaard is de waarschijnlijke oorzaak van de brand. Er raakte niemand gewond.

De politie en brandweer kregen omstreeks 04.40 uur een melding van een grote brand bij een woning aan de Schuttersweg. Het vuur woedde in de serre, carport en de daaronder staande auto’s. De brand was door de zoon van twaalf ontdekt, die zijn ouders wakker maakte. Het gezin wist tijdig de woning te verlaten.

De brandweer bluste de brand en dankzij hun ingrijpen sloeg het vuur niet over naar de woning. Wel ontstond er forse schade aan de zijgevel. Een schuur van de buren liep ook schade op.

Uit onderzoek door het Team Brandonderzoeken is de vermoedelijke oorzaak onderzocht. Een in de serre staande buitenhaard, die zaterdagavond gestookt was, heeft waarschijnlijk zoveel warmte veroorzaakt, dat ondanks een brandwerende plaat achter de kachel, de daarachter aanwezige houten achterwand van de serre vlam heeft gevat.

Bron: Politie


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 11 sep 2011