Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

11 november 2017, Middelbrand Spoorstraat Apeldoorn

Veel rook bij brand in oude nettenfabriek naast station Apeldoorn.

In de voormalige nettenfabriek in Apeldoorn woedde zaterdagavond brand. Het hele pand stond vol rook. Binnen zouden houten kratten in brand hebben gestaan.

Het pand, dat leeg stond en deels diende als opslag, staat vlakbij het treinstation van Apeldoorn, aan de Spoorstraat. Meerdere brandweereenheden kwamen na de melding ter plaatse.

De brandweer heeft onder meer een deur open gezaagd om naar binnen te kunnen. De brandhaard werd al snel gevonden en geblust. Rond 23.15 uur, drie kwartier na de eerste melding, heeft de brandweer het sein ‘brandmeester’ gegeven.

Zwervers
De brandweer ter plaatse liet weten dat er binnen houten kratten in brand zouden hebben gestaan. De politie vermoedt dat er zwervers aanwezig zijn geweest die zich mogelijk met een vuurtje warm wilden houden. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen werd echter niemand meer in het pand aangetroffen.

Rook
De brand zorgt voor enorm veel rookontwikkeling in en om het gebouw. De Veiligheidsregio waarschuwt omwonenden die last hebben van die rook daarom om ramen en deuren gesloten te houden. Aangezien er weinig wind is trekt de rook niet snel weg. De brandweer is nu bezig met het ventileren van het pand.

Bron: De Stentor

Tag. brand, binnenbrand, middelbrand, nettenfabriek, Spoorstraat, Apeldoorn, 11-11-2017, 067732, 067731,


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 12 nov 2017