Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

11 augustus 2012, Voertuig branden Aristotelesstraat en Kalmoestraat Apeldoorn

Verdachte opgepakt voor brandstichtingen Zevenhuizen

De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 augustus een 31-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van meerdere brandstichtingen diezelfde nacht in Apeldoorn Noordoost. De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

De politie en brandweer kregen rond 03.00 uur de melding van een autobrand aan de Aristotelesstraat. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De auto die ernaast geparkeerd stond, liep brandschade op.

Meteen daarna om 03.20 uur kwam de melding dat er aan de Dennekamp een schutting in brand stond. Deze brand kon door de bewoonster zelf worden geblust. Daarna om 03.40 uur bleek dat er een nog auto aan de Aristotelesstraat in brand stond. Deze auto raakte zwaar beschadigd. Ook een caravan aan de Kalmoesstraat moest het rond 04.00 uur ontgelden en liep brandschade op.

Een getuige had gezien dat een man zich verdacht gedroeg bij de autobrand aan de Aristotelesstraat. Uit eerste onderzoek van de politie en op basis van zijn signalement kon hij even later rond 04.30 uur worden aangehouden op de Laan van Zevenhuizen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

De politie doet onderzoek naar de brandstichtingen van afgelopen nacht. Ook de twee branden van afgelopen week in dezelfde wijk worden in het onderzoek meegenomen. De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen van de branden. Heeft u iets gezien, neem dan contact op via 0900-8844.

Bron: Politie NO-Gelderland


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 11 aug 2012