Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

10 april 2011, Dodelijk verkeersongeval A1 Apeldoorn

Op de A1 richting Deventer, ter hoogte van Apeldoorn, is zondagochtend een man om het leven gekomen nadat de auto waar hij in zat tegen betonnen afzettingen botste en over de kop sloeg. De man zat als bijrijder in de auto. De bestuurder raakte lichtgewond en is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het veroorzaken van de aanrijding.

Het ongeluk vond rond 06:50 uur plaats op een stuk waar een verlaagde snelheidslimiet geldt in verband met wegwerkzaamheden. Het lijkt erop dat de auto over de kop is geslagen nadat de bestuurder tegen de betonnen afzettingen botste. De Verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse gekomen en onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval, en ook of de bestuurder te hard gereden heeft.

De politie hanteert de regel ‘Botsen is blazen’ dus de bestuurder is ter plekke een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat mogelijk sprake is geweest van rijden onder invloed. In het ziekenhuis zal een bloedproef worden afgenomen om dit met zekerheid vast te stellen. De bestuurder is aangehouden en daarna naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten behandelen. Op een later tijdstip zal hij uitgebreid worden verhoord.

Het verkeer richting Deventer wordt stapvoets, via de zogenaamde calamiteitenroute, langs het ongeluk geleid. Als het onderzoek en de bergingswerkzaamheden zijn afgerond (naar schatting rond 9 uur) zal de weg weer worden vrijgegeven.

Bron: Politie NO Gelderland


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 10 apr 2011