Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

1 september 2013, NK Burlen Nationaal Park de Hoge Veluwe

Hoge Veluwe strijdtoneel NK burlen

Negenjarige Sem wint NK Burlen in NP De Hoge Veluwe

Hoenderloo – Sem Rijnhout mag zich de eerste Nederlands kampioen burlen noemen. De negenjarige jongen uit Apeldoorn wist met een zeer natuurgetrouwe imitatie van een burlend edelhert de deskundige jury het best te overtuigen. Een kleine duizend toeschouwers waren getuigen van de eerste editie van deze wedstrijd, die plaatsvond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Een jury bestaande uit jachtopzichter van het Park Hans Koning, operazanger Maarten Koningsberger, longarts Kees Westermann en hoofdredacteur van het magazine Seasons Aty Luitze, beoordeelde de tien kandidaten. Na een spannende finale kreeg Rijnhout een gewei uitgereikt en won hij een overnachting in een Betere Boeren Bed tent in het Park met het gezin. ‘Ik ben ontzettend blij met deze prijs. Ik had het niet verwacht maar ik vind het heel erg leuk,’ zei de negenjarige Sem na afloop.

De eerste editie van het Open NK Burlen had een internationaal karakter. Naast zeven Nederlanders namen ook een Vlaming en twee Britten deel. Hoewel het burlen zelf een serieus karakter had, speelde humor ook een grote rol. Een sterke interactie tussen deelnemers, jury en presentatrice Julika Marijn, zorgde voor een vermakelijke middag in het Park.

Bron: Nationaal Park De Hoge Veluwe


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 01 sep 2013