Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

1 januari 2019, Grote brand Kalmoesstraat Apeldoorn

Apeldoornse flat ontruimd na brand in kelderruimte

FOTO en VIDEO. Twaalf bewoners, waarvan één kind, van een flat aan de Kalmoesstraat zijn vannacht geëvacueerd na een brand met felle rookontwikkeling in de kelderruimte onder het gebouw. De bewoners konden na ruim twee weer terug naar hun woning.

De eerste melding van de brand was om 04:13 uur. Drie brandweerkorpsen uit Apeldoorn werden opgeroepen voor de bestrijding van het vuur. Bewoners in nachtkledij hadden zich al verzameld rond het gebouw. Zij werden tijdelijk opgevangen in een naastgelegen flat en uiteindelijk in een naastgelegen school. Enkele bewoners werden met een hoogwerker uit het gebouw gehaald. Één bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners van de bovenste verdiepingen van het gebouw werden opgeroepen om binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden.

Bij de brand ontstond veel rook. De bewoners konden in eerste instantie niet naar beneden aangezien de lift en het trappenhuis met een dikke rookwolk waren gevuld.

Rond 04.45 uur meldde de brandweer dat de brand was geblust. Na het blussen werd door de brandweer de rookschade in de portiekflat onderzocht en werden er metingen verricht. Tegen 06.35 uur werd de flat weer vrijgegeven en konden de bewoners weer terug naar hun woning.

Bron: De Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 01 jan 2019